Ik koester geen wrok. Als je me niet netjes hebt behandeld staat dat op jouw naam, niet op die van mij. Zelfs als het opzettelijk was, ben ik snel met vergeving omdat mijn eigen staat van dienst verre van schoon is.

Maar…

Als de fout niet wordt erkend of mijn gevoelens eromheen worden afgewezen, als je me als minder behandelt dan een gelijkwaardig mens, dan word ik hardvochtig. Ik pak je terug, ook al moet ik jaren wachten voordat de gelegenheid zich voordoet.

Steek me in mijn rug en ik stomp je op je gezicht

Ik zal je geen pijn doen alleen maar om je pijn te doen. Dat is te makkelijk. Ik zal je simpelweg vertellen wat je hebt gedaan en waarom je het hebt gedaan. Ik zal elke illusie die je ooit over jezelf hebt gecreëerd fileren, afbreken en in je gezicht duwen.

Ik zal je jezelf laten zien in al je naakte lelijkheid en je zult het niet leuk vinden. Misschien zul je op een bepaald moment begrijpen dat het een geschenk was, maar ik ben er vrij zeker van dat dat niet zal gebeuren.
Ik ben er vrij zeker van dat je de spiegel die ik je heb gegeven heel lang bij je zult dragen en dat je mijn naam nooit zult vergeten. Dat is mijn ultieme wraak.

Het is niet iets waar ik trots op ben of waar ik me voor schaam, het is hoe ik opereer. Ik geloof dat iedereen recht heeft op alle informatie, vooral over zichzelf.

Als het moet ben ik meedogenloos.